Annons

Laddat inför debatt om ringvägen

Det kan bli trångt i Malmrossalen ikväll. När den planerade ringvägen ska debatteras i TA:s regi har motståndarsidan mobiliserat.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2014

– Det blir nog en hel del som kommer. Vi har gått ut med information om debatten till våra 2 000 sympatisörer, säger Rikard Lehmann, ordförande i Naturskyddsföreningen, engagerad i hamngruppen och hängiven motståndare till ringvägen.

Rikard Lehmann har själv laddat upp med frågor inför debatten. På sin blogg "Ditt parlament" har han lagt ut åtta frågor om ringvägen som han vill ha svar på. Alla kommer han dock inte att ställa.

Annons

– Nej, jag ska försöka att inte stjäla showen. Jag kommer att fokusera på miljöfrågan, jag kan inte begripa hur miljön blir bättre med fler lastbilar och längre tillfartsväg till hamnen, säger han.

Från nej-sidan deltar Bertil Larsson, ordförande i Söderslättspartiet, och Madeleine Brandin, ordförande i hamngruppen. Ja-sidan representeras av kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och Trelleborgs hamns vd Tommy Halén.

– Min tanke i debatten är att lyfta fram att ringvägen inte bara är en infart till hamnen utan också ett sätt att lösa en trafiksituation som inte är bra totalt sett, säger Ulf Bingsgård.

Han är inte överraskad över att nej-sidan mobiliserar och är medveten om att det kan komma många frågor från ringvägskritiska trelleborgare.

– De är högljudda men ändå relativt få. De flesta vill bli av med genomfartstrafiken och är positiva till de här förändringarna, säger Ulf Bingsgård.

Debatten startar klockan 18.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons