Annons

Ladan som ger plats åt konst

Den slingrande grusvägen leder till det nystartade galleriet Isie Tio, beläget vid en bondgård mellan Smyge och Stora Isie.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2007
Möbler i miniatyr som tillverkats av Gunilla HedenborgFoto: 
Caroline Baroni och några av hennes verk på en av skärmarna.Foto: 
Besökaren möts av en häst med ryttare, skapad av Anette Skölde.Foto: 

Inne i den gamla ladan där det förr i tiden förvarades tröskor och redskap till lantbruket ges det i dag plats för konst och hantverk.

Där visar det livaktiga söderslättska nätverket Öppna sinnen en helt ny utställning.

Annons

Porträtt av barn och vuxna, djur, natur och miniatyrmöbler i Carl Larsson-stil; utställningen bjuder på flera olika uttryck som skapats av tio lokala förmågor.

Teknikerna varierar mellan, trä, olja, akryl och till och med skrot.

Någon direkt gemensam nämnare finns inte mellan konstnärerna, utan i stället är det fråga om högst individuella uttryck som finns mellan de fyra väggarna.

Verken pendlar mellan alltifrån dockor till avbildning av människor på oljeduk. Det är tidigare lantbrukaren Rolf Mårtensson, boende på gården, som upplåter lokalen till Öppna sinnen.

– Jag gör detta mest för att ge konstnärerna en platttform och för att jag själv är intresserad av konst, förklarar Rolf Mårtensson, som precis öppnat det nya galleriet.

Utställningen visas under hela juli månad och pågår fram till den 28:e. Det är öppet alla dagar mellan klockan 13 och 18.

De medverkande konstnärerna turas om att vakta visningen och lotsa de konstintresserade besökarna. När TA hälsar på i den rymliga ladan är det Caroline Baroni som tar emot. Hon är bosatt i Beddinge och engagerad i Öppna sinnen .

– Vi hoppas att fler ska hitta hit. Under dessa dagar som vi har haft öppet har det varit alltifrån en till ett 20-tal besökare dagligen, säger hon.

Visningen med de tio utställarna ska förhoppningsvis bana vägen för fler utställningar.

– – Det här är ett försök att få igång konstvisningar. Jag tänker åtminstone hålla på under ett år framöver, för att se hur verksamheten i lokalen kan utvecklas, säger Rolf Mårtensson.

Annons

Johan Persson

Medverkande utställare: Caroline Baroni, Iréne Claesson, Gunilla Hedenborg, Rolf Mårtensson, Maria Nilsson, Ann-Louice Silverwitt, Anette Skölde, Maj-Lis Svikkonen, Sofie Svahn, Gun Wild-Nordlund.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons