Läckan kräver flytt

I torsdags morse vaknade Zoran Ilieskvi av att räddningstjänsten ringde på dörren och att huset var översvämmat med vatten. Nu ligger familjens alla saker nedpackade i flyttkartonger. Familjen måste bo i en lägenhet tills huset har torkat.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2005

– Vi vet inte hur lång tid det kommer att ta innan det har torkat upp och skadorna är reparerade, säger Jessica Persson och tittar uppgivet på den enorma högen med flyttkartonger som tornar upp sig i vardagsrummet.

När sambon Zoran Ilievski ringde till hennes arbete tidigt i torsdags morse och berättade att han vadade i vatten trodde hon att han skojade.

En av vattenverkets huvudledningar hade sprungit läck och drygt 4 000 kubikmeter vatten forsade ut cirka tio meter norr om familjen Ilielvski-Perssons nybyggda hus. – Vi fick 50 flyttkartonger i fredags och sedan har vi bara packat hela helgen, berättar Jessica Persson.

Huset måste vara helt tömt.

Vissa saker ska magasineras i Malmö, andra ska till den tillfälliga lägenheten i centrala Trelleborg.

– Lägenheten fick vi i fredags efter att ha ringt som galningar och tittat på tre stycken, vi har ändå haft tur som lyckades få tag på en trea så snabbt, säger Jessica Persson.

Sonen Melvin, 3 år, frågar en av flyttarbetarna vad han ska göra med hans plastmotorcykel som bärs in i den stora lastbilen.

– Det är lite trist för barnen, alla kompisar frågar varför vi ska flytta, säger Jessica Persson.

Nu ska alla golv samt en del av väggarna rivas upp och torka med hjälp av fläktar.

– Det kan ta upp till tre månader innan vi kan flytta tillbaka, säger Zoran Ilievski.

Åsa Meierkord

VINJETT: Vattenläckan: TA följer familjen Ilievski-Persson efter den stora vattenläckan på Västervång

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.