Annons

Kyrkskolan ska få balkonger

Kyrkskolan vid Bryggaregatan får balkonger. Byggnadsnämnden gav bygglov för att bygga om till lägenheter med balkonger vid sitt sammanträde i tisdags.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2010
Anrika Kyrkskolan från 1912 byggs om till lägenheter.Foto: 

– Nämnden gav bygglov, men balkongernas utformning ska bygglovsarkitekten godkänna, säger Anders Lusth, tillförordnad stadsbyggnadschef i Trelleborg.

Det handlar om tolv nya lägenheter som ska byggas i den gamla skolan, som senast har fungerat som särskilt boende under namnet Tornspiran.

Annons

När det gamla polishuset byggdes om till Borgvallens särskilda boende flyttades de boende från Tornspiran dit.

Men redan när huset byggdes om från skola till särskilt boende byggde man två lägenheter överst. Och nu ska alltså även resten av det anrika huset byggas om till hyreslägenheter.

Balkongerna var det mest kontroversiella inslaget i ansökan om bygglov. Byggnadsnämnden vill inte se några moderna plåtlådor på huset.

– Balkongerna ska utformas i smidesjärn så att de passar till husets stil, säger Anders Lusth.

Kyrkskolan togs i bruk 1912. Byggkostnaden för det ståtliga huset var då 100 000 kronor.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons