Annons

Kyrka vid vägen öppnar dörren

I Anderslöv är kyrkporten öppen den här och nästa vecka. Den som har vägarna förbi är välkommen in för att prata, be, dricka kaffe och/eller kika på klänningssamlingen.
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2009
Foto: 
Prästen Karl-Gustaf Lundmark pratar gärna med de som hittar in Anderslövs kyrkas öppna port.
Prästen Karl-Gustaf Lundmark pratar gärna med de som hittar in Anderslövs kyrkas öppna port.Foto: 
Foto: 

ANDERSLÖV. Klockan tre ringer kyrkklockan.

– Vi har en andakt varje dag, säger prästen Karl-Gustaf Lundmark om den tio minuter korta stunden som både inleds och avslutas med en sommarpsalm.

Annons

Församlingens kyrkor turas om att agera vägkyrka två sommarveckor. När lotten i år föll på Anderslöv började man samla ihop klänningar. Fem för bröllop och tio för dop finns nu att beskåda vid kyrkbänkarna. Den äldsta är från 1905.

Karl-Gustaf Lundmark och kyrkvärden Eva Thordis Mauritzson berättar gärna mer om utställningen och om kyrkan för dem som tar tillfället i akt att fråga.

Under de första dagarna har de tagit emot såväl turister som bybor och nyinflyttade på slätten och de tycker det är kul att folk hittar in under fria former.

– Man kan ju inte ha öppet i kyrkorna som man hade förr, då försvinner ju grejerna, säger kyrkvärden Eva Thordis Mauritzson.

Anderslövs kyrka är öppen varje dag klockan 13-17 till och med den 26 juli. På söndagarna är det 11-17.

Lucas Dietrichson
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons