Annons

Kyrka och skola går hand i hand

För andra läsåret i rad har kyrkan och skolan funnit en gemensam nämnare på Tångvalla i att skapa en elevensemble som sprider musikaliskt skådespel.
Trelleborg • Publicerad 23 december 2004
En levande julkrubba fanns i den musikaliska julshowen, där Kevin Sandström uppträdde som Josef, Johanna Rickle som Maria och där Gustaf Holmgren agerade en av de tre vise männen. Bild: Sigge Hansson
En levande julkrubba fanns i den musikaliska julshowen, där Kevin Sandström uppträdde som Josef, Johanna Rickle som Maria och där Gustaf Holmgren agerade en av de tre vise männen. Bild: Sigge HanssonFoto: 
Precis som under julafton i TV hade man på Tångvalla sin egen Snövit som fick hjälp med att sy klänningen och här är det, från vänster, Madeleine Reibert, Ulrika Ahrtzing, Johanna Rickle, Julia Hjelte, Johanna Möller, Josefin Klöfverskjöld och Sandra Jambrisak som agerar hjälpande möss. Bild: Sigge Hansson
Precis som under julafton i TV hade man på Tångvalla sin egen Snövit som fick hjälp med att sy klänningen och här är det, från vänster, Madeleine Reibert, Ulrika Ahrtzing, Johanna Rickle, Julia Hjelte, Johanna Möller, Josefin Klöfverskjöld och Sandra Jambrisak som agerar hjälpande möss. Bild: Sigge HanssonFoto: 
Anna Gustafsson och Carina Samuelsson är kyrkans representanter, när man utformar elevens val på Tångvalla.
Anna Gustafsson och Carina Samuelsson är kyrkans representanter, när man utformar elevens val på Tångvalla.Foto: 

– Det är fantastiskt roligt att få jobba med lite äldre barn än de vi normalt arbetar med i kyrkan, menar Carina Samuelsson, när hon summerar julföreställningen på Tångvalla.

Carina representerar kyrkan tillsammans med Anna Gustafsson och har själv barn på Tångvalla men på elevens vallektionerna under torsdagarna har de båda haft hand om ett gäng elever i skiftande åldrar. Elever i årskurs sex till nio har funnits med och även om upplägget denna termin varit lite annorlunda jämfört med i våras, så har allt mynnat ut i en föreställning som bjudit in alla kopplade till Tångvalla. Från de allra minsta på Falsterbogården till föräldrar på bred front.

Annons

– Det har fungerat lika bra nu som när vi arbetade tillsammans under vårterminen och vi hoppas kunna fortsätta med samarbetet, fortsätter Carina inför eleverna.

Hur det dock kommer att ske nästa gång är ännu oklart, eftersom Tångvallas elevens val om torsdagarna kolliderar med kyrkans egna aktiviteter under kommande vårtermin.

– Det är viktigt för oss på Tångvalla att vi bjuder in föreningar, kyrkan och andra organisationer till samarbete, där man samtidigt får insyn i vår verksamhet. Det är vi som bestämmer innehållet men samarbetsformerna hanterar vi gemensamt, menar Louise Erlandsson, rektor på Tångvalla men samtidigt platschef även för biblioteket i Skanör. Resultatet av höstterminens samarbete återgavs musikaliskt såväl i skolans aula som i Falsterbo kyrka, där skolavslutningen under tisdagen dock fick avnjutas till en kraftigt förkortad version.

Förutom kyrkan har Tångvalla ett nära samarbete med Lions och tennisklubben, när det gäller elevens val och till våren breddas partnerskaran ytterligare.

– Vi kommer att starta upp ett samarbete med ridklubben i Skanör/Falsterbo och det innebär att vi kan erbjuda elever i år sex till nio att få prova på ridning men också hur man sköter en häst, avrundar Louise Erlandsson.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FALSTERBO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons