Annons

Kyrka fick utrymmas efter rökutveckling

Mitt under en jazzkonsert i Gislövs kyrka blev det överslag i kyrkans elskåp i vapenhuset och det uppstod rökutveckling. Den fullsatta kyrkan fick utrymmas och konserten avbröts.
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2013

Jazzbandet Goodman Dixieland Band uppträdde i inför ett 100-tal personer på onsdagskvällen då folk i kyrkan kände röklukt från vapenhuset.

– Vi hade ett par tre låtar kvar och fick avbryta. Jag har spelat i hela mitt liv och aldrig varit med om något sådant här, berättar bandledaren Gert Gustafsson efteråt.

Annons

Kyrkoherden Maud Lundh var på plats i kyrkan och såg till att alla kom ut, även om det inte var någon större fara.

– Det var ingen egentlig brand bara ett överslag i elskåpet. Men det är klart eftersom det blev rökutveckling runtom så utrymdes kyrkan, säger hon.

Räddningstjänstens insatsledare kom till kyrkan för att göra en koll men då hade man redan stängt av elen och det var inte längre någon fara.

– Kyrkan är gammal och elledningarna likaså, sade insatsledare Martin von Gertten.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons