Annons

Kvinnliga företagare träffades på Toppen

Trelleborg • Publicerad 1 februari 2005
Diana Karyd och Kicki Wellhag är två av de 30 som ska gå utbildningen My Business. BILD: JOHAN PERSSON
Diana Karyd och Kicki Wellhag är två av de 30 som ska gå utbildningen My Business. BILD: JOHAN PERSSONFoto: 

Kvinnor kan. Det vet de 45 kvinnliga företagare som samlades i en konferenslokal på Toppen i Höllviken i går kväll. Under året ska de få tips om hur ens företag kan växa. I går var det upptakt för dem som ska genomgå en affärsutbildning.

– Vi vill få kvinnorna att bli ännu duktigare i olika affärssituationer. Det kan gälla avtal, prissättningar eller hur varor reklameras. Vi vill få dem att ta steget ut, öka självförtroendet och våga expandera, förklarar projektledaren Charlotte Stridh.

Annons

Trettio av de cirka etthundra kvinnor från Vellinge kommun, som är med i nätverket Grid ska under 2005 genomgå utbildningen My Business.

Utbildningen finansieras till stora delar av Nutek, som bidragit med en halv miljon kronor. Kicki Wellhag är ensamföretagare och hjälper till att göra hem attraktiva inför försäljning. Hon är en av dem som ska gå kursen.

– Många gånger är tjejer inte lika tuffa som männen. Därför gäller det att stärka självförtroendet, säger hon.

Diana Karyd, som startade företaget Fruktkorgen 1989, och som i dag har 16 anställda, var också på plats när medlemmar i nätverket träffades. Hon ser positivt på fortbildningen.

– Det kan säkert hjälpa till att stärka ens yrkesroll, säger hon

Barbro Fällman, verksam som föreläsare om retorik på konsultbasis, fanns även på upptakten för att dela med sig av sina sina erfarenheter av talekonsten.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons