Kvinna slog kvinna

Efter ett och ett halvt års utredning och domstolsbehandling dömdes en nu 26-årig kvinna till villkorlig dom med samhällstjänst för misshandel. Misshandeln hade skett på Magasinet.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2008

Två systrar kom till Magasinet runt midnatt den 16 juli 2006. När de stod vid bardisken blev de knuffade av den nu dömda kvinnan. De två systrarna visste vem kvinnan var, vad hon hette och en av systrarna hade till och med varit på fest hos kvinnan.

De två systrarna brydde sig inte om knuffarna utan gick ut på dansgolvet. Det gjorde den 26-åriga kvinnan också och började dansa så nära systrarna att hon knuffade dem. En av systrarna förklarade att hon inte ville ha något bråk men precis det blev det. 26-åringen knuffade den ena systern mot an fönsterkarm, tog tag om strupen på henne och slog henne flera gånger med knytnäven. Systrarna och 26-åringen hamnade i en hög på golvet där en vakt skiljde dem åt.

26-åringens familj och en väninnan hävdade att de tillsammans med den nu dömda kvinnan varit på Sommarrock den kvällen. Ingen av dem kom ihåg det förrän den dag domstolsförhandlingen skulle börja. Först visste de inte vilket år de varit på sommarrocken. 26-åringen hävdade till försvar att hon överhuvudtaget inte varit på Magasinet och därmed inte heller kunnat slå kvinnan.

Tingsrätten tyckte i sitt utslag att de plötsligt påkomna minnena om sommarrocken verkade tillrättalagda och dömde kvinnan för misshandel.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.