Annons

Kvinna och pojkvän begärs häktade

En 41-årig kvinna och hennes 34-årige pojkvän kommer att begäras häktade för brandattentatet mot en lägenhet på Hovslagaregatan i Trelleborg i söndags. De förnekar brott.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2010

Tillsammans ska mannen och kvinnan ha hällt in brännbar vätska genom lägenhetens brevinkast och tänt eld. Kammaråklagare Fredrik Peters har valt att rubricera brottet som grov mordbrand.

– Det beror på att det är tättbebyggt område och att det uppehöll sig personer i lägenheten, förklarar Fredrik Peters.

Annons

En 41-årig kvinna och hennes 34-årige pojkvän anhölls i söndags, misstänkta för attentatet. Kvinnan har en nära relation till familjen. Både kvinnan och mannen hävdar att de inte är skyldiga till brottet.

Enligt Fredrik Peters har de förklarat vad de har gjort vid tidpunkten för branden. Vad det är för förklaring vill han inte gå in på.

– Jag vill inte säga det eftersom man ska förhöra en del vittnen. Och då ska vittnena inte få läsa i tidningen vad som sagts.

En familjemedlem påstår sig ha sett de nu anhållna personerna genom titthålet på lägenheten medan de hällde in vätskan genom brevinkastet. Det utgör åklagarens grund för anhållandet och för begäran om häktning som tingsrätten ska ta ställning till idag. Den tekniska undersökningen är inte klar.

– Utredningen pågår genom att man hör folk runtomkring genom dörrknackning. Vi får se vad det ger, säger Fredrik Peters.

INTERNAL INTERNAL
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons