Kvinna lyckades inte nå polisen

Trots att kebabrestaurangen ligger nästan granne med polishuset och att en kvinna som blev vittne till händelsen ringde till polisen kunde ett pågående inbrott inte stoppas. Kvinnan kom nämligen inte fram till polisen när hon ringde.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2003

Händelsen inträffade vid sex-tiden i onsdags morse. Kvinnan ringde först direkt till polisens telefonväxel men efter en stunds väntan valde hon att i stället ringa 112. De kopplade då över samtalet - till polisens telefonväxel - där ingen svarade. - Precis den natten uppgraderade vi växeln här, säger Anna Närås, chef för Skånepolisens telefonväxel. Hon kan inte förklara vad som hände med kvinnans samtal men säger att det trots allt kom in flera samtal vid samma tid som besvarades av växeln. - Jag hoppas bara att inte fler har blivit drabbade men ännu har jag inte hört något mer, säger hon. Hade det handlat om en nödsituation tror hon däremot inte att det hade blivit så som det blev. Då hade SOS Alarm kopplat samtalet direkt till länskommunikationscentralens egen växel. Den är inte sammankopplad med den stora växeln och var därmed inte påverkad av uppgraderingen som pågick. - Anser de att det inte är jätteakut så kopplar de till växeln. Här ser man att det är ett samtal från SOS och kopplar det antingen till en vanlig larmlinje eller till högsta prioritet. Varför SOS inte kopplade just detta samtalet direkt till LKC vet jag inte. Kvinnan gjorde senare en anmälan genom att hon träffade en vaktmästare som arbetar i polishuset som i sin tur fick polisens utredare att ringa upp henne. - Så ska det så klart inte gå till. Detta är verkligen jättebeklagligt, säger Anna Närås. Från kebabrestaurangen hann den ensamme mannen stjäla dels kontanter och dels en värdefull specialkniv liksom en salladshackningsmaskin och flera läskedrycksflaskor. Det hela fraktade han sedan i väg på en cykel.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.