Annons

Kvinna hotade sätta kula i pannan på vakt

Kvinnan förolämpade personal på Ica och ordningsvakten skulle kasta ut henne. Då sa hon att hon skulle sätta en kula i pannan på vakten. Nu fälls kvinnan för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
Trelleborg • Publicerad 28 januari 2019 • Uppdaterad 29 januari 2019
Valengallerian.Foto: Tomas Nyberg

Det var i augusti i fjor som personal på Ica på Valengallerian slog larm till ordningsvakten om att en kvinna förolämpat personal inne i butiken.

När vakten skulle få den 47-åriga kvinnan att lämna köpcentrumet spjärnade hon emot, sparkade mot honom och kallade honom flera glåpord. När de kommit en bit utanför Valen sa han att hon inte var välkommen tillbaka. Enligt ordningsvakten stirrade då kvinnan honom i ögonen och sa att hon skulle gå hem och hämta en pistol och sätta en kula i pannan på honom.

Annons

Kvinnan har nekat till brott. Hon menar att hon inte alls förolämpat Ica-personalen, utan att de missförstått något hon sagt till sin syster i telefon medan hon befann sig i butiken. Hon menar också att hon följde med ordningsvakten utan protester.

Men Ystads tingsrätt går på ordningsvaktens linje. Den menar att han kommit med en sammanhängande berättelse. Han får också stöd av ett vittne som sett hur kvinnan agerat när ordningsvakten förde ut henne från Valengallerian.

Ordningsvakten hade begärt skadestånd för kränkning, men det får han inte. Rätten skriver bland annat att en ”ordningsvakt har anledning att räkna med att mötas av vissa angrepp i arbetet”.

Kvinnan döms till att betala 70 dagsböter på totalt 3 500 kronor.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons