Kvinna får inte fortsätta som sjuksköterska

En kvinna som tidigare arbetat på Trelleborgs lasarett har fått sin legitimation som sjuksköterska indragen.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2010

En kvinna som tidigare arbetat på Trelleborgs lasarett har fått sin legitimation som sjuksköterska indragen av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Kvinnan har erkänt att hon stulit läkemedel och haft ett narkotikamissbruk. Under tiden som kvinnan arbetade i Trelleborg försvann narkotikaklassade läkemedel på sjukhuset, men kvinnan nekar till att ha stulit och använt läkemedel under tiden hon arbetade på sjukhuset. Däremot har hon stulit läkemedel på andra arbetsplatser.

Kvinnan har berättat att hon ångrar sitt handlande och påpekar att hon aldrig tillfogat någon patient skada eller att hon uppträtt påverkad på sin arbetsplats.

I ett sakutlåtande gör en specialistläkare bedömningen att kvinnan är olämplig som sjuksköterska med tanke på missbruket och upprepade läkemedelsstölder.

Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.