Annons

Kvinna får ersättning av JK

Den 50-åriga kvinnan från Trelleborg satt anhållen och häktad i nästan två månader misstänkt för försök till mord på sin fästman. Men tingsrätten friade kvinnan från misstankarna och nu får hon ekonomisk ersättning för den tid hon satt frihetsberövad.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2011

Det var den 14 januari i fjor som ett knivdåd inträffade i en lägenhet på korttidsboendet för missbrukare på Ripagatan. Fästmannen fick ta emot två knivhugg som punkterade hans vänstra lunga och därmed innebar fara för hans liv. Efter dådet ville han inte peka ut sin fästmö som skyldig och sa att han inte mindes vem det var som knivhuggit honom. Inte heller vittnesförhören gav en klar bild av vem som hållit i kniven.

Redan när rättegången avslutades i början av mars sattes kvinnan på fri fot och några veckor senare kom Ystads tingsrätts dom: Hon friades från misstankarna.

Kvinnan har begärt ersättning från justitiekanslern, JK, för den tid hon suttit frihetsberövad. JK har beslutat att kvinnan ska få 45 000 kronor för det lidande hon genomgått och 2 500 kronor för ombudskostnader.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons