Annons

Kvinna erkände sminkstöld

(Uppdaterad 14.10) Tre kvinnor i tjugoårsåldern misstänks ha stulit smink på Åhléns vid 15-tiden på torsdagen. Två av dem kunde gripas av polis, varav en av dem tagit på sig skulden för brottet.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2009

Den tredje kvinnan har polisen inte fått tag på.

Personalen på Åhléns i Trelleborg tyckte att kvinnorna betedde sig konstigt och stoppade trion efter att de utlöst butikslarmet. En av kvinnorna hade kosmetika på sig till ett värde av 9 600 kronor.

Annons

När polisen kom till platsen hade personalen redan släppt en person, som polisen fortfarande inte fått tag i.

– Men alla tre är misstänka för stöld. De har tillgripit varorna i samförstånd genom att någon stått och hållit vakt medan en annan tagit varorna, säger Pia Eldh, inre befäl vid polisen i Ystad.

De två kvinnorna greps och fördes till polishuset i Ystad där de förhördes under torsdagskvällen. En av dem släpptes senare efter förhör, medan den andra kvinnan, född 1989, anhölls. I förhör under fredagen erkände hon sig skyldig till stölden och släpptes sedan.

Allt gods är återlämnat till butiken.

Marek Stefaniak Frida Eriksson Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons