Annons

Kvinna döms för misshandel

Den 25-åriga kvinnan rök ihop med en annan kvinna utanför metadon-mottagningen i Trelleborg för ett år sedan. Nu döms hon för misshandel samt en rad andra brott. Straffet blir åtta månaders fängelse.
Trelleborg • Publicerad 20 december 2013

Enligt domen från Ystads tingsrätt har kvinnan också begått en grov stöld genom att hon tagit två hundralappar ur handen på en funktionshindrad man. Hon döms även för flera snatterier i butiker i Trelleborg, narkotikabrott samt övergrepp i rättssak.

Tingsrätten menar dock att den man som åtalades för misshandel och övergrepp i rättssak i samband med misshandeln utanför mottagningen ska frias. Rätten tror på hans förklaring om att han råkade trampa på den misshandlade kvinnan när han skulle sära på de två. Att han uppmanade henne att hålla tyst om bråket förklarar han med att han var rädd att bli utskriven från metadon-behandlingen.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons