Annons

Kvinna dömdes för amfetaminsmuggling

Trelleborg • Publicerad 7 februari 2007

Kvinnan stoppades av Trelleborgstullen med nära 2,5 kilo amfteamin gömt i bilen. Nu har hon dömts till fem års fängelse.

Kvinnan är hemmahörande i Tyskland och kom med färjan till Trelleborg vid midnatt den 1 november i fjor. Tulltjänstemannen tyckte att kvinnan uppträdde nervöst och på frågan om vart hon skulle svarade hon att hon skulle till sin morbror i Malmö men hade ingen adress utan bara ett telefonnummer till honom.

Annons

När man därefter undersökte kvinnans bil fann man nära 2,5 kilo amfetamin instoppat bakom stereon.

Kvinnan själv har förnekat att hon kände till narkotikan. Inför rätten berättade hon en lång historia om en polsk man som hon fått kontakt med via Internet. De båda skulle bli kompanjoner i ett företag som skulle förmedla polsk arbetskraft i Sverige och i Tyskland. Innan hon körde till Sverige hade hon träffat den polske mannen i Tyskland och där hade han lånat hennes bil för en tur. Båda skulle sedan köra vidare i varsin till Sverige för att träffa en man vid namn Sven i Stockholm.

Enligt tullens utredningar finns det ingen man i Polen med det namn som kvinnan uppgav och något efternamn till Sven har hon inte kunnat uppge.

Tingsrätten menade att kvinnans berättelse inte är trovärdig och att hon ska ha känt till narkotikan i bilen.

Förutom fem års fängelse dömdes kvinnan till utvisning och förbud att återvända till Sverige under 10 år.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons