Annons

Kvinna dömd för mordbrand – tände eld på gruppboende

En kvinna har dömts för mordbrand efter att två gånger samma dag tänt eld på en en gruppbostad.
Trelleborg • Publicerad 21 januari 2018
Ystads Tingsrätt.Foto: Stig-Åke Jönsson

Det var i oktober förra året som det två gånger samma dag började brinna på ett gruppboende i Trelleborg. Nu har en av de boende dömts för mordbrand.

Kvinnan uppgav att hon gjorde det för att hon var missnöjd med ett beslut om att hon skulle få flytta till ett annat boende.

Annons

Vid det ena tillfället tände hon eld på kartonger som låg på en kattvind i anslutning till hennes lägenhet och vid det andra försökte hon sätta eld på själva väggen. En ur personalen lyckades släcka bränderna innan de blev alltför omfattande.

Kvinnan döms samtidigt för ett fall av misshandel efter att ha kastat en mugg hett kaffe på en kvinna på SUS i Malmö och för ett fall av skadegörelse efter att ha skadat två fönsterrutor till en lokal på Nygatan i Trelleborg.

Läkare har bedömt att kvinnan begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning och hon döms därför till rättspsykiatrisk tvångsvård med så kallad särskild utskrivningsprövning.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons