Annons

Kvinna åtalas för försök till mord

Kvinnan som misstänks för att ha knivhuggit en man på missbrukarboendet Ripagatan i januari i år riskerar nu upp till tio års fängelse för försök till mord. Kvinnan nekar dock till brott.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2010

TRELLEBORG. Åtalet väcktes på måndagen och rättegången kommer troligtvis att börja den 8 mars i Ystads tingsrätt. Domen faller två dagar senare.

Chefsåklagare Anders B Svensson bygger målet dels på förhör med de inblandade och flera vittnen, dels på teknisk bevisning från SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium. Bland annat har en kniv och offrets kläder analyserats. Enligt Anders B Svensson rör det sig om stark bevisning.

Annons

– Det finns blodspår från gärningsmannen på kniven och hålen i offrets kläder stämmer överens med formen på kniven. Jag förväntar mig en fällande dom, säger han

Kvinnan sitter för närvarande häktad men hon nekar till brottet. Om hon fälls för försök till mord väntar fängelsestraff i upp till tio år.

– Hon nekar därför att hon inte har gjort det. Jag har inte läst åtalet än och vill därför inte gå in på några detaljer, säger advokat Karsten Nyblom som företräder kvinnan.

Det var i januari i år som mordförsöket ägde rum. Mannen som då bodde på Ripagatans missbrukarboende kom ner till receptionen och blödde kraftigt från ryggen. Han fördes till Usil i Malmö och senare på kvällen kunde polisen gripa den nu åtalade kvinnan.

Enligt åklagaren har mannens skador varit livshotande. Därför rubriceras också händelsen som mordförsök.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons