Annons

Kvartett ska lära barn dans och sång

Fyra tjejer från Söderslättsgymnasiet vill lära Trelleborgsbarnen att sjunga, dansa och spela teater på fritiden. De är inte säkra på att det går, men målet är att de sex till tolvåringar som börjar på Showkids ska göra en egen musikal.
Trelleborg • Publicerad 15 januari 2003
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Emily Lindeberg, Zana Ukaj, Vlora Zejnullahu och Nesli Demirtas. BILD: TOMAS NYBERG - Det finns för lite att göra för barn som vill dansa eller sjunga i Trelleborg, säger Vlora Zejnullahu, Emily Lindeberg, Zana Ukaj och Nesli Demirtas som själva har en bakgrund med musik, dans och teater i skolan. Bakom kursen Showkids står IOGT-NTO, vars juniorförbund i Trelleborg för en tynande tillvaro med runt 15 medlemmar. Hittills har föreningen satsat på frimärksklubben och gångsporten, men Annika Olsson från Skåneförbundet tyckte det behövdes förnyelse för att locka fler medlemmar. Vid ett besök på Söderslättsgymnasiet hittade hon fyra dans- och teaterkunniga tjejer som var intresserade av att leda Showkids, som redan finns på andra skånska orter. I slutet av januari ska de iväg på ledarutbildning, där de bland annat ska få lära sig hur man tränar in en musikal. - Att vara ledare är också ett sätt för oss att utveckla oss själva, något som vi kan ha nytta av i samhället, säger Zana Ukaj. Men redan i nästa vecka tjuvstartar Showkids för de barn som anmält sig, eller vill prova på. Tanken är att barnen ska delas in i tre grupper, 6-8 år, 9-10 år och 11-12 år gamla. - Det viktigaste är inte att barnen kan, utan att de vill lära sig. Vår uppgift är att lära dem att trivas med varandra, tjejer och killar, säger Emily Lindeberg och Nesli Demirtas. De tror att det blir lättast att hitta flickor som vill vara med. Men Vlora Zejnullahu har bett sina bröder att säga till sina kompisar. - Jag tror att det är lite pinsamt för killar att säga att de vill sjunga och dansa, men det är nog egentligen många som vill vara med, säger hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons