Annons

Kvartett fixade mysig skrattfest på Parken

Anna-Lena Bergelin med vänner lyckades charma de drygt trettio i publiken med sin standup på Parken under onsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2014
Anna-Lena Bergelin inledde och avslutade föreställningen på Parken.
Anna-Lena Bergelin inledde och avslutade föreställningen på Parken.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Standup inför en knappt halvfull lokal brukar sällan gå hem. Men gänget från Teckomatorps humorfabrik verkar inte bry sig om den glesa publiken, och de få åhörare som tagit sig till Parken njuter i fulla drag.

Först ut är Anna-Lena Bergelin själv, mer känd under efternamnet Brundin, som startar med en fritt översatt sång av Édith Piaf innan hon berättar om bytet tillbaka till sitt flicknamn.

Annons

– Brundin hette jag när jag var gift, Bergelin heter jag nu. Shit happens.

Hon skämtar om svårigheten att som ensam kvinna gå ut på krogen och hon river ner skrattsalvor när hon jämför bilden av en dålig kvinna och en dålig man, sedan lämnar hon över mikrofonen till nästa komiker.

Mats Andersson har en något timidare framtoning i sitt uppträdande. Men så presenterar han sig också som "lantisen" som vuxit upp i en byhåla utan asfalterade vägar. Populärast blir hans avslutande tips om hur man med hjälp av en potatis blir av med efterhängsna mobiltelefonförsäljare.

Sedan tar Niclas Christoffer från Hurva över scenen och bjuder på lagom grova skämt om hur det är att vara homosexuell innan han börjar flörta med en gift man i publiken.

Kvällens enda icke-skåning är norrländskan Elin Nordén. Och kanske är det den geografiska distansen som gör att hon vågar sig på ett hånfullt skämt.

– Ni sätter ut palmer här på sommaren men med tanke på hur det luktar vid infarten borde ni kanske sätta ut Wunderbaums istället.

Lisa Kron
Karl-Johan Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons