Kvällsmottagning hamnar i Svedala

Det mesta talar för att en av de fem kvällsmottagningar som planeras i sydvästra Skåne kommer att öppnas i Svedala, i stället för i Trelleborg eller Vellinge.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2003

Det hela gäller alltså möjligheten att gå till en vårdcentral under kvällstid. Beslut i frågan fattas av primärvårdschefen Jerker Swanstein inom kort, troligen under de två närmaste veckorna. Går allt enligt planerna öppnas mottagningen omkring 15 november. - Det är det mest logiska att satsa på Svedala, eftersom primärvården kommer att ta över ansvaret för jourverksamheten i Trelleborg i början av nästa år. Därmed kommer detta komplement till akutvården även finnas i Trelleborg. Ur den synpunkten är det bäst om vi får lite spridning och därmed även se till att vård av det här slaget även kan ges i Svedala under kvällstid, säger Håkan Rundberg, direktör för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt. Fredrik Fexner, chef för Trelleborgs lasarett, har ännu inte tagit del av planerna på den föreslagna kvällsöppna vårdcentralen. Spontant tycker han att det känns bra att den här servicen planeras även i Svedala. - Ju mer man ökar tillgängligheten för vård även under kvällarna, desto bättre, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.