Annons

Kunskapsskolan nöjd med årets resultat

Andelen nior med behörighet till gymnasiet sjönk från 96 procent till 89 procent på Kunskapsskolan i år. Meritvärdet har dock höjts något.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2013
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Rektor Jenny Zander är nöjd med årets resultat.

– Vi ligger fortsatt högt när det gäller poängen, det är jag nöjd med. Vår behörighet har sjunkit något, men inte sett till antal elever. Sen har vi inte riktigt sett effekterna av det nya betygssystemet än, vilket egentligen intresserar mig mer, säger hon.

Annons

89 procent med gymnasiebehörighet och 225 i meritvärde kan jämföras med de kommunala skolornas snitt på 87 procent behöriga och 212,5 i meritvärde, som TA skrev om i förra veckan.

Procentsiffror kan lätt bli missvisande på en liten skola som Kunskapsskolan. I år var det totalt 55 nior som gick ut, fem av dem saknade behörighet till gymnasiet. Det kan jämföras med 50 elever i kommunens fyra högstadieskolor.

– Det är svårt att se ett mönster när det är så få elever det handlar om, men tre av dem saknar betyg i matte, säger Jenny Zander.

Hon menar att Kunskapsskolans lärare har gjort så gott de har kunnat för att hjälpa eleverna att nå ett betyg.

– Alla fem är dock elever som behöver mer träning. Det är nog första året jag kan säga det så tydligt, men det är elever som har haft problem, med inlärning eller andra sociala svårigheter.

Att bristande mattekunskaper är en av orsakerna till att några elever inte nått ända fram är ett problem som tar tid att lösa, menar Jenny Zander.

– Det är ett långsiktigt ämne, vi börjar med insatserna redan i fjärde klass. Det är inget som kan repareras i nian. Effekten av det vi jobbar med nu syns tidigast om två år, säger hon.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons