Annons

Kunskapsskolan första nior klarade målen

Niorna i de kommunala skolorna nådde varken betygs- eller behörighetsmålen det här året. Men det gjorde niorna på Kunskapsskolan.
Trelleborg • Publicerad 16 juni 2009
Foto: 
Kunskapsskolan.
Kunskapsskolan.Foto: 

TRELLEBORG. Fjolårets resultat styr Kunskapsskolans mål för nästa år. I år hoppades man på ett snitt på 212 poäng – resultatet blev 219,5. Behörighetsmålet på 90 procent var lägre ställt än kommunens på 93. Även detta lyckades Kunskapsskolan nå, med några tiondelar till godo.

– Eleverna har arbetat på bra och nått fantastiska resultat. Vi är stolta över poängen men man hoppas ju alltid att alla ska bli behöriga till gymnasiet, säger Kunskapsskolans skolchef Mats Rosén som räknar med att de obehöriga eleverna läser upp sina betyg i den kommunala sommarskolan.

Annons

Extra stolt är Mats Rosén eftersom många av niorna hade en jobbig skolgång bakom sig när de började på skolan för två år sedan och höstens poängsnitt i åttan blev 179 poäng.

Jämförelser mellan de fem kommunala skolorna och Kunskapsskolan visar att Kunskapsskolan ligger bra till både gällande behörigheten och poängen, där eleverna hamnat högst.

– Vi har en personligt utformad utbildning och det har varit ett framgångskoncept på många orter. Vi hamnar alltid över snittet i de 31 kommuner vi är etablerade i, säger Mats Rosén.

Han tror att siffrorna kommer att bli bättre framöver när eleverna har gått på skolan redan från årskurs sex. Årets nior har bara gått på skolan i två år – så länge Kunskapsskolan funnits i Trelleborg.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons