Annons

Kunskapsskolan får bygglov i tryckeriet

Den nya byggnadsnämnden i Trelleborg gav bygglov för Kunskapsskolan att bygga om lokalerna i Skogs gamla tryckeri.
Trelleborg • Publicerad 24 januari 2007
Så här ska Kunskapsskolan i Skogs gamla tryckeri se ut.,
Så här ska Kunskapsskolan i Skogs gamla tryckeri se ut.,Foto:  

Ansökan om bygglov för att bygga om det gamla tryckeriet för Kunskapsskolans behov kom in till byggnadsnämnden redan i juli i fjor.

Den tidigare byggnadsnämnden, som hade socialdemokratisk majoritet, har dock valt att inte ta upp ärendet till behandling under hösten. Den nya byggnadsnämnden, där alliansen har utslagsrösten, gav däremot bygglov direkt, på första sammanträdet.

Annons

Ärendet föranledde emellertid ingen votering i nämnden.

Det handlar om ett tillfälligt bygglov under tio år och det är fastighetsägaren AB Ebulator som ansöker om bygglovet i det gamla tryckeriet vid Engelbrektsgatan.

– Detaljplanen gör att vi inte kan ge mer än tillfälligt bygglov, säger stadsbyggnadschefen i Trelleborg Stefan Ferm.

Plötsligt faller alla bitar på plats för Trelleborgs första friskola, Kunskapsskolan. För några dagar sedan fick Kunskapsskolan tillstånd från Skolverket att öppna skolan i Trelleborg och nu är det alltså även klart med bygglovet.

Det betyder att skolan sannolikt kan öppna som planerat i höst.

Det handlar om en skola för årskurserna sex till nio. Från början ska skolan ha 80 elever i årskurserna sex till och med åtta. Från och med 2008 ska nya elever tas in i årskurs sex och då får skolan 320 elever.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons