Annons

Kunskapselever reser till Gamleby

En vecka om året åker eleverna på Kunskapsskolan till Gamleby i Småland. På schemat står fördjupning i trä- och syslöjd och att umgås.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2009
Sofie Nielsen, Fredrika Lundgren, Mattias Ingvarsson och Sebastian Melin går alla i åttan på Kunskapsskolan. Nästa vecka ska de och alla andra åttor på skolan fördjupa sig i praktiska ämnen i Gamleby. Foto: Magnus Aspegren
Sofie Nielsen, Fredrika Lundgren, Mattias Ingvarsson och Sebastian Melin går alla i åttan på Kunskapsskolan. Nästa vecka ska de och alla andra åttor på skolan fördjupa sig i praktiska ämnen i Gamleby. Foto: Magnus AspegrenFoto: 

Klockan 06.00 på måndag morgon samlas alla 105 elever i Kunskapsskolans årskurs 8. Då väntar en fem timmar lång bussfärd till Gamleby strax norr om Västervik i Småland.

– Där ska vi ha praktiska ämnen som hemkunskap, slöjd och teknik, säger Sofie Nielsen.

Annons

'Alla eleverna på skolan åker till skolans anläggning en gång om året för att fördjupa sig i de paraktiska ämnena. Det är en del i skolans arbetssätt.

– Vi gör det även för att skapa en vi-känsla, för att göra något kul tillsammans, säger Sara Jondelius, lärare på Kunskapsskolan.

– Det stärker gemenskapen väldigt mycket, säger Fredrika Lundgren.

Skoldagarna blir några timmar längre än normalt och på kvällarna umgås man. Pratar, spelar fotboll, kollar på tv eller tar en promenad ner till havet.

– Sist sjöng vi karaoke tillsammans allihop, säger Fredrika Lundgren.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons