Annons

Kunder kör flera mil för Razgars pizzor

Klagstorpsborna gillar pizza med oxfilé och kebab. På Pizzeria Tavolino fattade man snabbt galoppen. Nu har restaurangen blivit populär även i andra bybor.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2007
Razgar Saleh bor i Malmö men vill gärna flytta till Klagstorp. Här känner han sig uppskattad varje gång telefonen ringer och någon beställer 40 pizzor till en släktfest.
Razgar Saleh bor i Malmö men vill gärna flytta till Klagstorp. Här känner han sig uppskattad varje gång telefonen ringer och någon beställer 40 pizzor till en släktfest.Foto: Anette Sjöstrand

I åtta månader har Razgar Saleh bakat pizza åt Klagstorpsborna. Och även åt bybor runt omkring. Folk åker nämligen långväga för en Tavolino-pizza.

– Jag har kunder både i Beddinge och Anderslöv. Ibland ringer folk och tackar för en god pizza. Då blir man glad, säger han.

Annons

Han har tidigare jobbat i en pizzeria i Skurup under flera år. Det var där han lärde sig konsten att fånga kunder genom bröd, tomatsås och ost. Han har dock märkt att det är andra ingredienser som får folk att vallfärda till hans lilla restaurang i Klagstorp. Populärast är Tavolino special, som innehåller oxfilé och bearnaisesås, och Trelleborgs special, med kebab. Han har även en ny idé som han tror kan bli ännu mer populär.

– Pizzan består av ost, gorgonzola, bearnaisesås, lite tabasco och räkor. Detta bakas in som en calzone. Jag har provat att bjuda min flickvän och några kompisar på den. De sa att den var mycket god. Den får nog heta Razgar special, säger han och flinar.

Han beskriver Pizzeria Tavolino som ett infall. Han fick höra att lokalen var ledig och visste att det inte fanns någon pizzeria där. Därför ville han prova. Men till en början var det svårt.

– Jag skadade handen och lät kompisar jobba åt mig. De gjorde inte något vidare bra jobb. Efter det hade jag det svårt. Men nu går det mycket bättre.

Han beskriver Klagstorpsborna som trevliga och tålmodiga. När han är försenad har de förståelse.

– Jag har det väldigt stressigt på helgerna. För stressigt. Då händer det att jag blir sen med pizzorna. Ibland kan jag få en beställning på 40 pizzor på en gång. Det är när någon har födelsedagsfest eller liknande.

Trots denna stress vill han gärna ha fler kunder. Det är inte alltid så lätt att få en pizzeria att gå runt.

– Men det är det värt. Det är roligare än vad jag trodde att driva pizzeria, säger han.

Han ser ljust på framtiden trots att inflyttningen till byn står still. Till sommaren vill han bygga om i lokalen för att få servering.

– Sen vill jag flytta hit också. Nu bor jag i Malmö. Men jag måste vänta på att min flickvän tar studenten, säger han.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons