Kunder förvånas över stängning

Beskedet att Coop Konsum stänger sin butik i Valen kom som en överraskning för kunderna. Företagarföreningen hoppas att lokalen inte kommer att stå tom.
Trelleborg • Publicerad 18 mars 2005
Laila Jönsson, kooperationskund i 40 år, tycker det är synd att möjligheterna att handla livsmedel i centrum blir allt färre. BILD: CLAES NYBERG
Laila Jönsson, kooperationskund i 40 år, tycker det är synd att möjligheterna att handla livsmedel i centrum blir allt färre. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Gert Rosenquist är ordförande i Trelleborgs handelsklubb och dessutom centrumledare på Valen.

Varken handelsklubben eller Valens företagarförening hade i går fått information om att Coop Konsum nu avvecklar sin butik.

– Jag hoppas att det kommer dit något nytt så snabbt som möjligt så att det slipper stå tomt här, säger Gert Rosenquist.

Per Karlsson på företaget Jones Lang LaSalle som förvaltar Valen-fastigheten, hade inte heller blivit informerad om beslutet att lägga ner butiken.

Även om det blir så att Coop Konsum nu drar sig ur tror Per Karlsson inte att det blir svårt att hitta en ny hyresgäst.

– Det är väldigt stor efterfrågan på lokaler, säger Per Karlsson som inte utesluter möjligheten att dela butikslokalen i mindre butiker.

Utanför butiken träffar Allehanda Laila Jönsson, Sessan Hansson och Hulda Jönsson. Ingen av dem har nåtts av uppgiften om att affären ska stänga. – Det här fanns inte i min föreställningsvärd, detta är min butik. Jag har varit kund hos kooperationen i 40 år, säger Laila Jönsson.

Hon tycker synd om de äldre som bor i centrum och som inte längre har så många alternativ när det gäller livsmedelsbutiker.

– Jag tycker att det är synd. Vi brukar alltid handla här. Det är billigt och vi har ingen affär på öster, säger Sessan Hansson.

Tillsammans med Hulda Jönsson åker hon in och handlar tre gånger i veckan.

Och det tänker de inte sluta med.

– Vi får åka in ändå och handla någon annanstans, säger Hulda Jönsson.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.