Annons

"Kunden ombads komma in med fisken"

Pets chef Jimmy Ingesson befinner sig på semester utomlands. Genom Magnus Harrysson, anställd på Pets i Malmö som Jimmy Ingesson också äger, hälsar han att väntar på att kunden ska återkomma.
Trelleborg • Publicerad 25 mars 2010

TRELLEBORG. – Jimmy Ingesson bad kunden ta med sig fisken och ett vattenprov från akvariet så att han kunde undersöka saken. Men sedan hörde han inte mer ifrån henne, säger Magnus Harrysson.

Detta tillbakavisar Christel Åberg:

Annons

– Nej, det har han inte bett mig om. Han sa bara att han inte kunde hjälpa mig. Och så sa han att om någon fisk dog måste man ta bort den direkt. Så det har jag varit noga med varje gång.

Magnus Harrysson har även försökt ta reda på hur det gick till när fisken såldes.

– Jag har varit i kontakt med personalen som sålde fisken. Det var inte alls så att fiskar var sjuka i ett akvarium och friska i ett annat. I ett akvarium var några fiskar nya. Man ville därför inte sälja fiskar därifrån. Oftast vill man vänta några dagar så att man vet att allt är okej, säger han.

Hur är det med håvarna när det finns sjuka fiskar i något akvarium?

– Det ska inte vara något problem. Det finns en håv per akvarium. Så är det i Malmö och jag är helt säker på att samma rutin gäller för Trelleborg också.

Johan Silfversten Bergman
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons