Annons

Kund i Lund ska ersättas

Trelleborg • Publicerad 24 juli 2007

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) rekommenderar en byggfirma i Vellinge att ersätta en husägare i Lund med 47 900 kronor.

Ärendet har sitt ursprung i en ombyggnad som firman gjorde av badrummet i huset 2002. Då hade den person som nu äger villan ännu inte köpt huset.

Annons

Vid köpet uppdagades att golvbrunnen i badrummet inte hade bytts ut när badrummet byggdes om. Enligt den klagande husägaren har det orsakat att han tvingats renovera badrummet en gång till för 56 400 kronor, vilket han menar att byggfirman ska ersätta.

Byggfirman anser att byte av golvbrunn inte hade beställts av de förra ägarna vid renoveringen av badrummet och att arbetet i så fall skulle ha blivit dyrare.

ARN anser att eftersom byggfirman borde ha bytt ut golvbrunnen för att arbetet ska ha ansetts vara fackmässigt utfört och eftersom det även hittades andra fel vid den nya renoveringen ska firman ersätta husägaren med 47 900 kronor. Det är den summa ARN menar att den nya renoveringen av badrummet kostade den nuvarande husägaren.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons