Annons

Kulturskolan vill värva nya musiker

Förra året stoppade svininfluensan Kulturskolans öppet hus. Men i år är alla välkomna.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2010
Foto: 
Fredrik Lindgren visar upp en trombon för eleverna på Serresjöskolan. De som kommer till Kulturskolans öppet hus i helgen får prova instrumentet på riktigt.
Fredrik Lindgren visar upp en trombon för eleverna på Serresjöskolan. De som kommer till Kulturskolans öppet hus i helgen får prova instrumentet på riktigt.Foto: 

Konserter hålls under veckan för lågstadieelever som ska lockas till skolan på söndagen.

– Jag kan inte komma på söndag eftersom jag ska på kalas då! ropar en liten tjej innan hon springer iväg.

Annons

– Ta med dig hela kalaset då! svarar Fredrik Lindgren.

Han är lärare på Kulturskolan och besökte på tisdagen Serresjöskolan. Med sig hade han lärarkollegan Karin Holmström. De spelade filmmusik från bland annat Star wars, Indiana Jones och Rosa Pantern.

– Eleverna gissade rätt på alla, berättar Karin Holmberg.

Mellansnacket handlade om olika blåsinstrument som lärarna hade med sig. Under veckan hälsar de på elever på alla lågstadieskolor för att berätta om Kulturskolans öppet hus på söndag. Mellan klockan 13 och 15 är barn och föräldrar välkomna att prova på instrument. Vissa är mer populära än andra.

– Alla vill ju spela gitarr och trummor. Blåsinstrumenten är inte alls lika populära. Vi vill därför visa upp dem på det här sättet, säger Karin Holmström.

Stråkinstrumenten har eleverna tidigare haft ett svalt intresse för. Men på senare år har många fått upp ögonen för violiner och fioler.

– Man kan till exempel se att i Melodifestivalen är stråkinstrumenten vanligare nu. Alexander Rybak har ju blivit populär, säger Karin Holmström.

Anna Thulin
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons