Annons

Kulturministern inviger museet

Trelleborgs nya museum i gamla tingshuset invigs den 15 januari. Då klipper kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth invigningsbandet.
Trelleborg • Publicerad 22 september 2009
Foto: 
Lena Adelsohn-Liljeroth.
Lena Adelsohn-Liljeroth.Foto: 

TRELLEBORG. – Ja, om det nu är band hon ska klippa, programmet är inte spikat än. Men jag har frågat kulturministen om hon vill komma till Trelleborg och hon har ställt sig positiv till det, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

De gamla museilokalerna på Skyttsgården har stängt, och nu förbereds lokalerna i gamla tingshuset, dit alla museiföremål ska forslas under hösten. Lokalerna kan stå färdiga någon vecka innan jul, men invigningen kommer inte att ske förrän efter helgerna.

Annons

– Folk har så mycket annat i tankarna innan jul, vi vill att fokus ska ligga på att njuta av det nya museet, säger Ulf Bingsgård.

Det var Bingsgård själv som tog initiativet att bjuda in Lena Adelsohn-Liljeroth.

– Det är inte varje dag vi flyttar ett museum och inviger ett nytt. Vi tycker det är värt att slå på trumman lite extra för det, säger Ulf Bingsgård.

Under invigningen, vars program alltså inte är helt fastställt, blir det vernissage av utställningen "Det är inte jag" - skulpturer och bilder av Johan Röing.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons