Annons

Kulturföreningen kräver mer bidrag

Trelleborg • Publicerad 16 februari 2005

Kulturhusföreningen i Fru Alstad är inte nöjda med sitt ekonomiska stöd från kommunen. För 2005 söktes 25 000 kronor i verksamhetsbidrag. Endast 2 000 kronor beviljades av kulturnämnden. Nu har kulturföreningen klagat till nämnden i ärendet.

– Det beslutet togs på grunden att vi redan har fått en stor mängd pengar från kommunen, men det stämmer inte, säger Annelie Fyr Malmquist, ordförande i föreningen.

Annons

Hon menar att föreningen tidigare aldrig har sökt pengar från kommunen. Tidigare har föreningen sökt och fått bidrag ur Kockska stiftelsen på 30 000 kronor. Alla övriga bidrag kommer från privatpersoner. I en skrivelse till nämnden skriver föreningen att de försöker vara så grundliga som möjligt när de renoverar eftersom de vill skapa ett hus som ska hålla länge. Så fort som lokalerna går att nyttja kommer de först att färdigställa museet. Därefter finns möjlighet att driva kurser, bland annat om Olof Christoffersson vars samlingar ska fylla museet.

Kulturnämndens ordförare Mait Risberg (n) står fast vid nämndens beslut.

– Vi gick igenom detta mycket noga för att undersöka om de kunde få något bidrag från Olof Christofferssons fond. Men de pengarna får ej gå till renoveringar, menar hon.

Föreningen fick mindre än en tiondel av den sökta summan i verksamhetsbidrag. Detta anser Mait Risberg är riktigt.

– Det är ingen som får 25 000 kronor. Det är väldigt mycket pengar. Och eftersom denna förening har en sådan liten verksamhet än så länge kan de inte få mer, menar hon.

Eftersom föreningen själva inte äger huset utan kommunen ger Mait Risberg dem rådet att vända sig till kommunstyrelsen för att söka pengar till renoveringen.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons