Annons

Kultprogram sedan 1978

Trelleborg • Publicerad 17 februari 2006

Enligt paragraf 17 i Sveriges televisions sändningstillstånd, skall meddelanden av vikt för allmänheten kostnadsfritt få sändas om en myndighet begär det. Det sker genom kultprogrammet Anslagstavlan.

Programmet med sin karaktäristiska vinjett har sänts i Svt i nuvarande form sedan 1978. Där har tittarna kunnat få information om viktiga förändringar i samhället, få varningar om svaga isar eller påminnelser om trafiksäkerhet. Under förra året sändes Anslagstavlan 117 gånger. Det är mer än året innan. Sändningarna sker på olika tider under dygnet i Svt 1, 2 och Svt Europa. Under 2005 hade programmen hade en genomsnittlig publik på nästan 200 000 tittare. Som mest var siffran 1,5 miljoner. Då sändes programmet mellan det populära Svensson och Svensson och Sportspegeln.

Källa: Nils Patric Larshamre, programredaktör.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons