Annons

Kul utan gris i Anderslöv

Vädret var på gränsen till för fint, men besökarna strömmade ändå i lördags till den lilla byamarknaden där det bjöds på line dance, munkar och kaninhoppning: Anderslövs marknad, nu utan gris.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Erika Andersson tränar träget lejonkaninen Zingo flera gånger i veckan. BILD: TOMAS NYBERG Marknadsgrisen, vars närvaro motiverades av en tävling där man skulle gissa dess vikt, är som vi tidigare berättat numera ett minne blott i Anderslöv. Men man kan ha roligt utan gris. Marknaden hade annat att locka besökarna med: ponnyridning, kaninhoppning, porslinskrossning, knallar och krams. Samt, på matsidan, nystekta sillamadar, rökt ål, spettekakor, munkar och "svingoda svålar". Vädret var soligt och fint, oroväckande nära strandväder, men folk samlades ändå i stora skaror för att titta på uppvisning med bland annat Trelleborgs Country Line dancers. Detta trots att Malmöfestivalen precis dragit igång bara några mil bort. Paret Desirée Lindberg och Christer Stolt har flyttat från Anderslöv till Beddingestrand, men när det är marknad sätter de barnen i bilen och drar tillbaks till Anderslöv. - Vi brukar åka hit för barnens skull, berättar Desirée. Och så får man träffa gamla bekanta. - Och titta på mycket skit - och mycket fina grejor, tillägger Christer muntert. Paret har redan inhandlat en mobiltelefonsväska, ett par solglasögon och lite "hälsobröd". familjens dotter Jasmine Al-Balwi Lindberg är sugen på att shoppa ännu mer. - Här finns många roliga saker, kläder framför allt, säger Jasmine. Och så såg jag låtsascigarretter som ser ut som riktiga. - Nej, det får du inte ha! utbrister mamma Desirée oroat. På barnens egen hörna bakom Anderslövs gästis gick det att rida på ponnyer, och titta på en av världens roligaste sporter: kaninhoppning. Skånes sydligaste kaninförening - ja, de heter så - med säte i Anderslöv planerar faktiskt en mer seriös satsning på kaninhoppning, och håller på och pejlar intresset i byn för det nu. Det lär bli hoppningar i höst. - Man får börja på låga hinder och sedan träna på högre och högre, råder elvaåriga kaninentusiasten Erika Andersson.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons