Annons

Kul i fyra grenar

TA lät elvaåringarna Rasmus Jensen och Lina Olsson prova boxning, judo, streetdance och konståkning ur Kul-i-fems program.
Trelleborg • Publicerad 22 februari 2006
Rasmus och Lina testar boxning som blivit en populär sport bland tjejer. Tränaren berättar nämligen att 40 utav 60 av klubbens medlemmar är just tjejer. BILD: Linn Olsson
Rasmus och Lina testar boxning som blivit en populär sport bland tjejer. Tränaren berättar nämligen att 40 utav 60 av klubbens medlemmar är just tjejer. BILD: Linn OlssonFoto: 
Tränaren Niklas Lundström visar Rasmus ett judogrepp.
Tränaren Niklas Lundström visar Rasmus ett judogrepp.Foto: 

Först ut var boxningen. Både Rasmus och Lina deltog fyllda med energi, trots att klockan bara var tio på deras första sportlovsdag. Ledare för gruppen var Ingemar Fors från BK Amatör som höll ett 90 minuters långt pass fyllt av rolig uppvärmning, övningar och lekar.

Trots Linas onda aningar om att mascaran rann, kämpade dom sig igenom passet med en hel del skratt. Dagen efter stod streetdance först på schemat. Både Rasmus och Lina hade gjort sig redo för en timmes dans, men redan efter fem minuter insåg Rasmus att detta inte var hans grej. Men Lina tog sig igenom passet trots att gårdagens träning gjorde sig påmind i musklerna. Direkt efteråt var det dags för judo. Rasmus var på benen igen och testade kullerbyttor och att stå på händer. Tränarna Niklas Lundström och Stig Täleros visade olika kast och ordnade tävlingar för barnen.

Annons

Lina som nu hade två pass bakom sig krävde en paus och vi stack hem för en fika. 40 minuter senare knöts skridskorna åt, på Lina. Rasmus totalvägrade och bestämde sig för att undvika skridskobanans 20-tal tjejer. Men som tidigare kämpade Lina vidare och instruktören Natalie Mitovski, som själv tränat konståkning i åtta år, lärde henne både att stanna och göra en piruett.

Efter en hård dag åkte vi hemåt, Lina trött men nöjd och Rasmus med sin så kallade manlighet bevarad.

Linn Olsson, Jonna Tillberg

unga reportrar

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons