Annons

Kroppens språk lika viktigt som orden

Flackande blick, avståndstagande korslagda armar över bröstet. Eller klassikern "dödasillen"-handslaget. Se upp med de här gesterna om du inte vill sända ut dåliga vibbar, alla tre är klassiska exempel på negativt kroppsspråk.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2009
Ingrid Magnusson föreläste i går på Trelleborgs bibliotek. Foto: Erika Oldberg
Ingrid Magnusson föreläste i går på Trelleborgs bibliotek. Foto: Erika OldbergFoto: 

– Många gånger när vi missförstår varandra så beror det på att vårt kroppsspråk och det vi säger motsäger varandra. Och vi litar mest på kroppsspråket, säger Ingrid Magnusson, som i går kväll föreläste på Trelleborgs bibliotek.

Hon är självlärd på området och har intresserat sig för vad som händer i mötet mellan människor under hela sitt vuxna liv, berättar hon. Hon arbetade som försäljare, där kroppsspråket är väldigt viktigt, och sedan intensifierades intresset efter att hon lyssnat på ett antal föreläsare som genom olika tics som att klicka med pennor eller att skramla med mynt i fickan själva stulit fokus från vad de haft att säga.

Privat har vi också mycket att vinna på att vara medvetna om kroppsspråket.  Genom att ha ett öppet kroppsspråk kan man få ett bättre utgångsläge i en konflikt innan man ens har öppnat munnen, menar Ingrid Magnusson.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons