Annons

Kropp och Knopp får inte ta över kommunala förskolor

Alliansen vill gärna privatisera förskolor i kommunen. Men när förskolan Kropp och Knopp AB ansökte om att ta över driften av någon eller några förskolor blev det nobben.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2010
Foto: 

– Vi är positiva till privata etableringar, men inte in absurdum. Då kanske vi måste säga ja till nästa och nästa ansökan också. Vi måste tänka på vår egen verksamhet med. Vi ska inte bara bli någon utförsäljningsverksamhet, säger Bengt Gunnarsson (M), ordförande i skolnämnden.

Kropp och Knopp har ansökt om att få ta över förskolor med två eller tre avdelningar. Eftersom kommunen eftersträvar större enheter, så anser Kropp och Knopp att de kan ta över några mindre eftersom "mindre förskolor också fyller en funktion", som det står i ansökan. Men skolnämnden nappar inte den här gången. Bengt Gunnarsson menar ansökan måste vara mer konkret.

Annons

– Vi stänger inga dörrar, vi är inte negativt inställda till andra huvudmän. Men de måste komma med en mer konkret propå. Vi har våra egna kostnader, och vi måste se till helheten för verksamheten, säger Bengt Gunnarsson.

Jonas Bjunö på Kropp och Knopp säger att syftet med ansökan i första hand var att anmäla ett intresse. Han är inte besviken över avslaget, men menar att det är svårt att lägga ett konkret bud, som skolnämnden eftersträvar.

– Det är lämpligare om skolnämnden meddelar vilka förskolor som skulle kunna passa när tiden är mogen. Det vore förmätet av mig att säga att vi vill ha den eller den förskolan. Det kan skapa oro, kanske helt i onödan, säger Jonas Bjunö.

INTERNAL INTERNAL
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons