Annons

Krönika bakom besöksrekord

TA:s reporter Sofia Bergströms krönika "Tio skillnader mellan första och andra barnet" från 2010 delades flitigt på sociala medier förra veckan och orsakade nytt rekord på trelleborgsallehanda.se, med drygt 50 000 unika besökare.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2014
Foto: Foto: Hanna Folkemark-Ellborg

Varför tror du att din krönika berör många?

– Den är väldigt lättläst, det är en lista, och det tror jag är tacksamt på nätet. Sedan är det ett ämne många kan relatera till, att få ett andra barn, och då spelar det ingen roll att den är från 2010.

Annons

Hur känns det att ligga bakom ett nytt besöksrekord på TA:s hemsida?

- Det är jättekul att texten lever sitt eget liv. Men det känns lite märkligt att något jag skrev för fyra år sedan plötsligt blir så läst.

Vad tror du generellt gör att en text delas mycket på nätet?

– Jag tror att den antingen ska vara väldigt gripande med mycket känslor, eller vara som den här, lättillgänglig och rolig.

Drygt 7 000 delningar hittills bara på Facebook och läsare långt utanför Trelleborg. Har du fått många reaktioner?

– Inga alls faktiskt, vilket är ganska lustigt. Men det kanske inte är den typen av text folk hör av sig om.

När du skrev krönikan hade du nyligen blivit tvåbarnsförälder och dina barn var väldigt små. Vad är den stora utmaningen i att ha två barn i dag, när de blivit äldre?

– De är åtta och fem år gamla nu och det svåra är att hitta tid till båda, att få båda att känna sig sedda. Och att veta vem jag ska lita på när de bråkar!

LÄS KRÖNIKAN:

http://www.trelleborgsallehanda.se/personligt/article636406/Tio-skillnader-mellan-forsta-och-andra-barnet.html

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons