Annons

Krogar får godkänt

Trelleborgskrögarna har skött sig. Den sammanfattningen ger Mats Åstrand, vikarierande alkoholhandläggare på Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2002

Ett 15-tal av de cirka 35 restauranger och andra matställen i kommunen har utskänkningstillstånd för sina tillfälliga serveringar utomhus. - Jag har synat alla dessa 15 och har gjort enstaka, mindre anmärkningar på en del av ställena. Dessa har rättats till. Oftast har det handlat om diffusa avgränsningar, situationer då det är svårt att avgöra var gränsen går mellan serveringen och den allmänna platsen, säger Åstrand. Främst granskar Åstrand om de serveringar som har det tillfälliga utskänkningstillståndet verkligen serverar mat, att avgränsningen mellan serveringen och den allmänna platsen är tydligt markerad, att det kan upptäckas om gästerna har medhavd alkohol och så att ölpumpen, om det finns någon sådan utomhus, är riktad in mot själva krogen. - Efter att ha granskat sommarserveringarna med utskänkningstillstånd går jag just nu igenom de hittills inkomna ansökningarna om tillstånd för servering av alkohol under Mikaeli marknad, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons