Annons

Kritik riktas mot öltältet

Palmfestivalen är slut och nu kommer uppgifter om att minderåriga fått köpa alkohol i öltältet. Arrangörerna och krögaren ska diskutera förbättringar och nästa år kan en åldersgräns införas i tältet.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2010

Efter Palmfestivalen har flera läsare hört av sig till Trelleborgs Allehanda med klagomål på festivalens öltält. De menar att allt för många släpptes in i tältet på Stortorget samt att de sett minderåriga med alkohol. Något som både festivalkommittén och den inhyrda krögaren nekar till.

– Vi har bestämt att vi släpper in max 1600 personer. På fredagen fick vi stänga insläppet klockan 23.30 för då hade vi sålt 1600 biljetter. Men på lördagen kom bara drygt 1400 personer, säger Kenneth Bengtsson som är säkerhetsansvarig i festivalkommittén.

Annons

Det är festivalarrangörerna som är ansvariga för att inte för många vistas på området. Serveringen av alkohol är krögarens ansvar. I år, precis som de tidigare fem åren, var det restaurangen Millennium i Höllviken som stod för mat och dryck.

– Det är inget vi har sett och det är inget som vakterna har sett. Vi kollar leg på alla som är under 30 år, säger Andreas Wassbjer som driver Millennium tillsammans med två andra personer.

Han menar att det inte finns någon sanning i påståendena om att minderåriga fått köpa alkohol i någon av tältets barer.

– Oftast säljer vi inte mer två artiklar per kund, så i så fall är det någon som har sprungit och köpt öl till sina kompisar hela tiden. Det enda jag kan tänka mig är att ungdomar har gått in tillsammans med sina föräldrar och att föräldrarna sedan har köpt ut till dem, säger Andreas Wassbjer.

I öltältet finns ingen åldersgräns. Arrangörerna släpper in oavsett ålder, sedan är det upp till barpersonalen att kolla så att ingen under 18 år köper alkohol. Detta kan förändras inför nästa år.

– I vanliga fall på restauranger är det ju i baren som man ska kolla leg men vi kommer att kräva att det blir 18-årsgräns i inträdet nästa år. Vi hade kunnat jobba snabbare om vi slapp kolla leg, säger Andreas Wassbjer.

Festivalkommittén ska ha ett uppföljningsmöte på ikväll och kommer då att diskutera eventuella förbättringar inför 2011 års Palmfestival. Bland annat kan det bli aktuellt att ändra reglerna för biljettförsäljningen.

– Vi ska kanske införa förköp på biljetterna. Så blir det inte som i fredags när vi var tvungna att stänga insläppet trots att det stod fler i kö, säger Kenneth Bengtsson.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons