Annons

Kritik om buller på Gertrudsgården

Trelleborg • Publicerad 9 februari 2006

Trelleborgs kommun får kritik av Arbetsmiljöverket för att man inte gjort någon genomgripande undersökning om hur bullret på Gertrudsgårdens förskola kan minskas. Det framgår i ett brev från myndigheten.

Som ett led i Arbetsmiljöverkets kampanj, inriktat på att få bukt med buller på skolor, förskolor och fritidshem, har en inspektör besökt Gertrudsgården.

Annons

"Störande buller omfattar både psykologiska och fysiologiska effekter av buller", påpekar inspektören i sin rapport. Besöket gjordes nyligen, precis i början av den här månaden.

Av rapporten kan inget konkret utläsas. I stället beskriver den tjänstgörande inspektören i allmänna ordalag om vilka konsekvenser det kan få om buller inte dämpas. "Buller kan på flera sätt bidra till den mentala belastningen i en arbetssituation och därmed göra arbetet mer tröttande och ge upphov till stressymptom", skriver inspektören.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons