Kritik mot rondell i Anderslöv

Trelleborg • Publicerad 31 oktober 2005

Synpunkter på detaljplanprogrammet för Vildanden 40, det vill säga marken där det på sikt planeras att byggas en simhall, strax söder om skolan och konstgräsplanen i Anderslöv, strömmar in till Trelleborgs kommun.

En boende i samhället skriver i ett brev till stadsbyggnadskontoret att det är acceptabelt med en rondell i Västergatans södra del.

"Men det fungerar inte med en rondell längre norrut mellan gamla mejeriet och Ateljén. Hela den gröna prakten från träden skulle försvinna och ge ett ödsligt, tråkigt intryck", skriver Anderslövsbon, som vidare menar att detta skulle "ödelägga det gamla Anderslöv".

I samma skrivelse påpekas det att många i samhället vill behålla Anderslövs lantliga och slumrande karaktär, samtidigt som byn utvecklas.

Enligt brevskrivaren skulle det bli en ständig irritationskälla om Eriksborgsvägen öppnades upp och att parkeringsplatserna sannolikt skulle försvinna från Ateljén.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.