Annons

Kritik mot psykiatrin

- Min son borde ha fått en annan medicinering, anser modern till en 32-årig Trelleborgare som med jämna mellanrum varit intagen på den psykiatriska sektionsklinik på MAS, som är knuten till Trelleborgs lasarett.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2002

Modern har gjort en felanmälan via KMR, Kommittén för Mänskliga Rättigheter där hon kritiserar de ansvariga läkarna för att det inte har gjort någon vårdplan och att det har pågått "ett medicinsikt experimenterande runt patienten". Hon säger sig vara skeptisk till den medicinering som sonen fått under de senaste tio åren. Socialstyrelsen konstaterar efter att ha gjort en utredning att ingen läkare kan klandras för sitt arbete: -Under åren förändrades patientens sjukdomsbild och blev efterhand alltmer tydlig med tillkommande psykossymptom, vilket föranledde förändring av diagnos och behandlingsstrategi, skriver Socialstyrelsen i sin utredning.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons