Annons

Kristet kors i klosterruin

På lördagens förmiddag invigdes ett kors på det som en gång var altarplatsen i det gamla franciskanerklostrets kyrka i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2007
Gustaf Centervall, Svenska kuyrkan i Trelleborg inleder och lämnar över till katolske biskopen Andres Arborelius, som assisterades under gudstjänsten av fader Ajan Weerdesteyn, katolska kyrkan i Trelleborg och kyrkoherden i Malmö katsolak försmaling, dit Trelleborg hör, Daniel Adner. Bild: Tomas Nyberg
Gustaf Centervall, Svenska kuyrkan i Trelleborg inleder och lämnar över till katolske biskopen Andres Arborelius, som assisterades under gudstjänsten av fader Ajan Weerdesteyn, katolska kyrkan i Trelleborg och kyrkoherden i Malmö katsolak försmaling, dit Trelleborg hör, Daniel Adner. Bild: Tomas NybergFoto: 

– När det gäller klostret och klosterkyrkan har ju Svenska kyrkan tdigare bara varit med och lagt ner, sade kyrkoherden i Svenska kyrkan i Trelleborg Gustaf Centervall. Därför är det en stor glädje att nu kunna inviga det här korset.

I samband med korsinvigningen genomfördes en ekumenisk gudstjänsten där alla kristna församlingar i Trelleborgs kristna råd deltog. Gudstjänsten leddes av katolske biskopen Anders Arborelius tillsammans med fader Ajan Weerdesteyn från Trelleborgs katolska kyrka och Daniel Adner, kyrkoherde i katolska församlingen i Malmö, dit kyrkan i Trelleborg hör.

Annons

Gudstjänsten samlade många trelleborgare, som lyssnade till representanter för många olika kristna riktningar och lyssnade till skön musik, bland annat från de båda trumpetarna Eero Mäki och Rolf Uddeskog som inledde gudstjänsten med att spela Amazing grace.

Själva korset har ritats av arkitekt Stefan Brechensbauer. Korset och invigninggudstjänsten är Trelleborgs kristna råds del i firandet av Trelleborgs 750-årsjubileum.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons