Annons

Kristdemokraterna sågar budgetförslag

Kristdemokraterna i Vellinge ratar moderaternas förslag till kommunbudget och tycker att skattesatsen är för låg.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2006

Kristdemokraterna i Vellinge har lagt fram sin skuggbudget för 2007 och den största skillnaden mot moderaternas förslag är en högre skattesats. De anser att utdebiteringen ska ligga på 19 kronor per intjänad hundralapp, alltså 50 öre högre än i moderaternas förslag.

– Man kan inte ha en låg skattesats och samtidigt ha en bra kvalitet, säger Kjell Bornhager (kd), ordförande för kristdemokraterna i Vellinge.

Annons

Han tror att framförallt barnomsorgen kommer att bli lidande om inte skattesatsen sätts högre. – Det är alldeles för stora barngrupper inom barnomsorgen jämfört med likartade kommuner som Lomma och Staffanstorp, säger Kjell Bornhager och fortsätter:

– Med våra förutsättningar borde vi ligga bättre till.

Andra områden som kristdemokraterna fruktar kommer att drabbas är skola, äldreomsorg och kultur.

50 öre mer i skattesats skulle enligt kristdemokraterna ge ungefär 31,5 miljoner mer i kapital som man vill lägga på vad de kallar "humanistiska värden".

– För moderaterna har kostnadseffektivitet blivit viktigare än kvalitet, säger Kjell Bornhager.

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons