Annons

Krisnumret kommer stängas av

Ingen har ringt krisnumret som kommunen upprättade för hemvändande libaneser och anhöriga. Nu ska kommunen stämma av läget med gruppen för psykiskt och socialt omhändertagande, POSOM, i Malmö och förmodligen kommer sedan numret stängas av i slutet av veckan.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2006

– De flesta kommuner runt om i landet börjar stänga ner telefonnummerna nu, säger Cecilia Lejon på arbets- och försörjningsenheten som är en av dem som varit ansvarig för krisnumret på Trelleborgs kommun.

Att ingen hört av sig är inte oväntat enligt Cecilia Lejon.

Annons

– Vi förväntade oss inte att många skulle behöva hjälp. De flesta har ju egna nätverk som de vänder sig till för stöd i första hand, säger hon.

Förutom att ha haft beredskap för inkommande samtal har man också tagit kontakt med de hemvändande familjerna i Trelleborg för att höra om de har haft behov av någon form av hjälp.

– Men det har inte varit några större insatser, säger Cecilia Lejon.

Om fler hemvändande personer från Libanon kan förväntas komma till Trelleborg kan inte kommunen svara på.

– De har slutat ge den informationen från centralt håll. I lördags kom några plan till Arlanda och då hade vi en viss beredskap här om det skulle vara någon från Trelleborg, men det var det inte, säger Cecilia Lejon.

Inte heller Vellinge kommun har haft någon som ringt och bett om stöd enligt Individ- och familjeomsorgen som haft beredskap.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons