Annons

Krisen slår olika mot de lokala flyttfirmorna

Tre flyttfirmor – tre lägesrapporter. Lågkonjunkturen har påverkat Trelleborgs lokala flyttfirmor på olika sätt.
Trelleborg • Publicerad 21 januari 2009
Leif Karlsson på Karlssons flyttjänst menar att de inte påverkats av lågkonjunkturen eftersom de har många olika verksamhetsinriktningar. Bild: Tomas Nyberg
Leif Karlsson på Karlssons flyttjänst menar att de inte påverkats av lågkonjunkturen eftersom de har många olika verksamhetsinriktningar. Bild: Tomas NybergFoto: 

Den generella bilden är att de svenska flyttfirmorna drabbats negativt av den rådande lågkonjunkturen. Mattias Larsson, ägare av JF Transport, är av samma uppfattning.

- Det har blivit mindre att göra och många ringer och hör vad det kostar. Får de inte sålt huset för vad de vill så tummar de gärna på flyttningen och gör det själva i stället, säger Larsson. Johan Nilsson på Sydflytt och Transport håller med om att kunderna blivit mer ekonomiska.

Annons

- En ny tendens som jag märkt är att de kör allt smått själva.

Bortsett från det ser Johan Nilsson dock en uppgång för sin verksamhet.

- Vår har börjat öka nu igen. Innan jul och i början av januari var det verkligen lågkonjunktur. Men nu har det börjat öka. Jag måste säga att vi börjar tänka positivt igen, säger Nilsson.

På Karlssons flyttjänst menar Leif Karlsson att påverkan är knapp. De sparsamma tendenserna finns även hos hans kunder men med hjälp av företagets breda verksamhet är de inte drabbade av någon nedgång.

- Vi hade en auktion här i söndags som drog fullt hus. Sedan går vår magasinering också bra, säger han.

När det gäller flyttjänsterna menar Leif Karlsson att mäklarnas nytänk gynnar hans bransch.

- Mäklarna vill ändra koncept och börjar betala 50 procent av flytten för kundens räkning. Man märker att folk vill spara hundralappar och att mäklarna vill få in fler objekt.

Att flyttfirmorna skulle sänka sina priser eller anordna kampanjer ser Mattias Larsson inte som något alternativ.

- Nej, vi är redan så pass billiga så det är inte så mycket vi kan göra.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons