Annons

Kreativa burgare för stora munnar

Har du missat att en ny restaurang öppnat på CB Friisgatan? Det är inte konstigt. För det här handlar om ett synnerligen anonymt ställe som bygger på sitt goda rykte i en större stad några mil nordväst om Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2011
Foto: Claes Nyberg

Ryktet gör gällande att de gör hamburgare långt över de vanliga gatuköksburgarna. Och en titt på menyn visar att fantasin inte tycks ha satt några gränser när skapelser som "Rose Red" (med rosmarmelad) och "Heart Attack" (stekt ägg och majonäs) satts samman. Men vill man hålla sig till den billigare lunchmenyn är namnen inte lika kreativa och man får nöja sig med något mer ordinära smakkombinationer.

Menyn får vi efter att vi satt oss vid bordet. Här blir vi uppassade på klassiskt restaurangvis av en trevlig servitris med block och penna. Vi funderar en stund och väljer till slut en "Italia" (med mozzarella, parmaskinka och pesto) och en "Chili" (med jalapenos, cheddarost och chipotle-glaze). Lunchburgare låter inte hälsokost precis men den som är sugen på en lite nyttigare variant kan få sallad istället för pommes till. Saft eller vatten ingår i lunchen.

Annons

Hamburgarna utlovas som hemgjorda. Även om vi har svårt att tro att någon bor i restaurangen så visar det sig att de mycket riktigt smakar mycket likt de burgare man själv brukar göra på ren nötfärs.

På "Italia"-burgaren samsas smält mozzarella med en rejäl skiva parmaskinka. Ovanpå detta ligger isbergssallad, rödlök, tomat och en skiva smörgåsgurka, som dock känns lite felplacerad. Det är så rikligt med rödlök att en del direkt läggs åt sidan. Även halva brödet hamnar vid sidan om eftersom det är så mycket mat. Under själva hamburgaren finns krispig vitkål tillsammans med en god dressing. Har man inte extremt stor mun krävs kniv och gaffel för att kunna ta sig an hamburgaren som visar sig vara fantastiskt god.

"Chili"-burgaren är lagom het. Skivad jalapenos ger ett visst sting men smaken domineras helt av chipotle-glazen som hamburgaren i princip simmar i. Det är lite för mycket glaze, den är god men burgaren hade tjänat både i utseende och smak på att glazen varit mer koncentrerad.

Pommes fritesen är stora och knubbiga och kan doppas i en liten skål med en god vitlöksdipp.

Ryktet stämde. Det här stället har lyft hamburgerlunchen till en ny nivå. Till ett helt okej pris.

Martin Strandberg
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons