Annons

Krävs på ersättning för vattenskador

Ett försäkringsbolag kräver Trelleborgs kommun på ersättning för vattenskador i källarna på två villor i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2005

Försäkringsbolaget skriver i ett brev till Kommunal teknik att man har betalat ut försäkringsersättning till de båda villaägarna i Anderslöv.

Skadorna har uppstått efter att vatten kommit ut ur golvbrunnarna i källarna.

Annons

Det var i samband med kraftigt regn i fjor sommar som översvämningarna i de båda villorna inträffade.

Enligt försäkringsbolaget har kommunen ansvar för att va-anläggningarna uppfyller säkerhetskraven. I de här fallen menar försäkringsbolaget att kommunen inte uppfyllt kraven eftersom dagvatten stigit upp i brunnarna i källarna hos de båda villaägarna i Anderslöv, så kallat baktryck.

Eftersom försäkringsbolaget redan betalat ut ersättningen till de drabbade villaägarna, tar bolaget över deras krav på kommunen.

I det ena fallet rör det sig om skador för 87 620 kronor. Det handlar bland annat om sanering av källaren, utrivning av golvkonstruktionen i gillestugan, uttorkning och återställande.

Den andra källaren drabbades lindrigare – där är kravet endast 8 769 kronor. Sammanlagt är försäkringsbolagets ersättningskrav på 96 389 kronor.

I samma brev undrar försäkringsbolaget om kommunens syn på en översvämningsskada i en villa i Alstad som inträffade i mars i fjor.

Om kommunen är ansvarig för skadan tänker försäkringsbolaget begära ersättning även för det.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons